Rıfat Canayakın Anadolu İmam Hatip Lisesi

HÜRRİYET İMAM HATİP ORTAOKULU ORTA MAH. KALE SK. NO 1 BAYRAMPAŞA / İSTANBUL
Vizyon
Kültür mirasını değerlendirebilen, özgüveni olan, duyarlı, sosyal projelere özgün çözümler üretebilen, mutlu, çağın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik imkanları kullanabilen, mesleki ve akademik başarıyı hedefleyen bireyleri yetiştiren bir İmam-Hatip Lisesi olmak.
Misyon
Öğrencimizin zihninde; insana, düşünceye, Hak´ka, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din ve ahlak eğitimi ile hayata başarı penceresinden bakabilme anlayışının yaygınlaşmasına katkıda bulunmak.
Öğretim Şekli :Okulumuzda tekli öğretim yapılmaktadır.
Saatler
Okulumuzda dersler Pazartesi ve Cuma günleri saat 13:30 da; Salı, Çarşamba ve Perşembe günü saat 13:10 da başlamaktadır.
Okulumuz doğalgaz kombili merkezi sistem ile ısıtılmaktadır.
Yabancı Dil
Okulumuzda yabanci dil olarak İngilizce, ders dili olarak Arapça okutulmaktadır.
Ulaşım
Okulumuza Yenikapı-Havalimanı metro hattıyla Bayrampaşa Sağmalcılar durağında inerek, Eminönü-Cevatpaşa otobüs hattıyla Belediye durağında inerek ulaşabilirsiniz.
ORTA MAH. KALE SOKAK NO1 BAYRAMPAŞA/İSTANBUL
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Bayrampaşa Belediye binasına 200 mt. , kaymakamlık binasına ise 1,5 km uzaklıktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin lisans programlarına yerleşme oranı tüzde 40 önlisans programlarına yerleşme oranı ise yüzde 55 tir.
Sportif Etkinlikler
Futsal,Voleybol,Basketbol,Atletizm,Masa Tenisi ve Futbol branşlarında ilçe ve il de düzenlenen yarışmalara her sene katılım sağlanıp çeşitli dereceler kazanılmaktadır.
Okulumuzda Tübitak Bilim Şenliği etkinliği düzenlenmiştir.
Diğer Hususlar
OKULUMUZ BAYRAMPAŞANIN EN SEÇKİN BÖLGESİNDE SIKIŞIK OLMAYAN SINIFLARDA HUZURLA DERS YAPILAN BİR EĞİTİM YUVASIDIR. CİVAR ESNAFIN DA BÜYÜK DESTEĞİNİ GÖREN OKULUMUZ, GENÇLERİMİZİN YETİŞMESİNDE GAYRET İÇİNDE ÇALIŞAN DENEYİMLİ ÖĞRETMENLERLE EĞİTİM-ÖĞRETİMİNİ SÜRDÜRMEKTEDİR.