T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAYRAMPAŞA - Rıfat Canayakın Anadolu İmam Hatip Lisesi

“Her Kitap Yeni Bir Hayat” yarışması son hız!

Önder İmam Hatipliler Derneği’nin (ÖNDER) “Her Kitap Yeni Bir Hayat” yarışması sınavı okulumuzda öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti.

26-05-2023

Önder İmam Hatipliler Derneği’nin (ÖNDER) “Her Kitap Yeni Bir Hayat” yarışması sınavı okulumuzda öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti. Her Kitap Yeni Bir Hayat Kitap Okuma Yarışması, ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, yarışmanın başlamasında “Çocuklarımızın bugününü değil, iki dünyalarını da şekillendirdiğiniz için teşekkür ediyorum” demişti, 

Ceylan, programla birlikte Her Kitap Yeni Bir Hayat kitap okuma yarışmasının 7. yılını başlattıklarını söyledi. Bugüne kadar proje kapsamında 20 binden fazla öğrenci ve 2 binden fazla öğretmen ile kitap okuma halkaları kurduklarını belirten Ceylan, “Çocuklarımızın kitapla bağını kurmak, onlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, satır aralarını da okuma adına böyle bir çalışma içinde olmak çok önemli” dedi. Temel gayelerinin dersin dışında, not kaygısı olmadan hocalarla öğrencileri aynı ortamda buluşturmak ve onların dünyalarına nüfuz etmelerini sağlamak olduğunu belirten Ceylan, “Biz sizlerden çocuklarımızın hayatlarına dokunmanızı, dualarıyla yaşayan ve hayal kuran çocuklar yetiştirmenizi istiyoruz. Çocuklarımızın bugününü değil, iki dünyalarını da şekillendirdiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Görünmez kahraman öğretmenlerimiz

ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Aydın ise gençlere yönelik çalışmalarda okulların öğrencileriyle ön plana çıktığını belirterek, bu çalışmada görünmez kahramanların arkadaki öğretmenler olduğunu söyledi. Bir okulu öğrenci için cazip kılan okul müdürü, idareciler, öğretmenler ve okul iklimi gibi faktörlerin olduğunu hatırlatan Aydın, “Bizler öğretmenlerimizin çok önemli olduğunu biliyoruz, bu sebeple Öğretmen Komisyonu’nu kurduk. Öğretmenlerimize yönelik Hikmetin İzinde Öğretmen Akademimiz, kahve atölyemiz ve gezilerimiz var. Ancak bu program diğerlerinden farklı. Her Kitap Yeni Bir Hayat Yarışmasını doğrudan öğrencilerimize yönelik olarak düzenliyoruz. Sizlere de onlara verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.05.2023 - Güncelleme: 26.05.2023 18:12 - Görüntülenme: 217
  Beğen | 7  kişi beğendi