T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAYRAMPAŞA - Rıfat Canayakın Anadolu İmam Hatip Lisesi

OKUYAN YEDİLER BU SENE DE İŞBAŞINDA

Okuyan 7´ler projesi kapsamında okulun açılışından bu yana aksamadan sürdürülen yedi kitap okuma takımı faaliyetlerine devam ediyor.

14-01-2022


Proje kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri tarafından belirlenen tarihi, edebi, dini ve bilimsel nitelikteki 7 kitap, oluşturulan 7 kişilik gruplara kişi başı 1'er kitap olacak şekilde dağıtılıyor. Öğrenciler her ay okuduğu kitabı grubunda yer alan diğer öğrencilerle belirli bir sıra dahilinde değişiyor.

Okulumuzda Edebiyat Öğretmenimiz Mehmet ÖZCAN ve Sinan DOKUMACI'nın liderliğinde faaliyet gösteren Okuyan Yediler periyodik olarak bir araya gelerek okudukları kitapların tahlilini yapıyorlar. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce okullarda uygulamaya konulan, Dost Kitaplar/Kitap Dostları: Okuyan 7´ler projesi kapsamında okulun açılışından bu yana aksamadan sürdürülen yedi kitap okuma takımı faaliyetlerine devam ediyor. 

Okuyan 7´ler projesi tam hız devam ediyor. Ekipler arasında  aralarında kıyasıya yarışıyor. Arı ve Göktaş ekipleri Milli Eğitim tavsiye kitapları içinde yer alan kitapları anlayarak okuyor ve alt sınıflardaki kardeşlerine örnek tavır sergiliyorlar.

Diğer ekiplerle de fikir alışverişinde bulunan Arı ve Göktaş ekipleri Eylül-Ekim ayında okudukları kitapların genel değerlendirmelerini panolarda yayınlayarak da bir başka aşamayı da ortaya koymuş oldular. 

Ekiplerin kitap okuma çalışmaları dönem sonuna kadar devam edecek.

14-01-2022

14-01-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.11.2021 - Güncelleme: 20.06.2023 16:44 - Görüntülenme: 196
  Beğen | 0  kişi beğendi